Asiantuntija neuvoo – viini kalakeiton kanssa

Monet kalasta ja äyriäisistä pitävät valitsevat mielellään kalakeiton monessa eri muodossa. Sahrami on suosittu mauste, mutta thai-tyylinen on myös suosittu. Viinin valinta voi tuntua vaikealta, mutta annamme muutaman vinkin.

Kalakeitto on erinomainen ruoka tarjottavaksi sillä sen voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä. Yleisesti voitaneen sanoa että valkoviini on itsestään selvä valinta, mutta muitakin loistavia vaihtoehtoja löytyy:

  • Valkoviineistä parhaiten sopivat viinit jotka ovat tehty sauvignon blanc, verdicchio, pinot blanc ja gris – rypäleistä. Älä valitse voimakasta ja hedelmäistä viiniä kuten chardonnay.
  • Kevyet ja marjaisat punaviinit sopivat loistavasti kalakeiton kanssa. Valitse ensisijaisesti gamay, cabernet franc ja ranskalainen pinot noir rypäleet.

Kalakeiton resepti voi vaihdella loputtomasti. Niin myös viinisuositukset. Anna mausteiden vaikuttaa valintaan:

  • Ranskalaisen kalakeiton kasviksien kanssa sopii hedelmäinen ja raikas valkoinen sauvignon blanc. Myös kuiva kuohuviini toimii loistavasti!
  • Klassisen Boubaillaisen kanssa suositellaan roseviiniä. Tai kuivaa valkoviiniä chardonnaysta – sopii erinomaisesti sahramin kanssa.
  • Mausteisen thai kalakeiton kanssa sopii hedelmäinen ja hapokas chenin blanc.

Viinin valinnassa kalakeiton kanssa, kannattaa ottaa huomioon keiton tyyppi sekä mausteet.

Vastaa