Just another Concealed Wines Sites site

Punaviinin säilyvyys

Punaviinin säilyvyys

Viininkellarin omistaja voi hakea tarvittaessa viinejä erikoistilaisuuksiin. Aina ei ole helppo tietää miten viiniä tulisi säilyttää ja kypsyttää. Punaviinin säilytys on vielä hiukan vaikeampaa kuin valkoviinin. Seuraavasta löydät vinkkejä punaviinin säilytykseen.

Usein parhaiten säilytykseen sopivat hyvien vuosikertojen ja tunnettujen tuottajien viinit.  Tanniiniset punaviinit muuttuvat säilytyksen myötä vähemmän voimakkaiksi ja hapokkaat viinit pyöreämmiksi. Monet luulevat, että kaikki viinit sopivat säilytykseen, mutta asia ei ole näin.

Siniset rypäleet edistävät punaviinin säilyvyyttä, erityisesti Cabernet Sauvignon, Syrah, Sangiovese, Tempranillo, Nebbiolo ja Pinot Noir. Halvemmat kuohuviinit ja roseeviinit tulee käyttää vuoden sisällä. Heikompilaatuisten viinien alhaisen sokeri-, tanniini- ja hapokkuustason takia niitä ei kannata säilyttää pitkään. Samppanja on laatuviini, joka säilyy hyvin. Samoin punaviinin säilyvyys tulee hyvin esiin niin, että viinin maku voi jopa kehittyä säilytyksen avulla. Alla muutamia vinkkejä, jos haluat rakentaa oman viinikellarin.

  • Viini tulee säilyttää tasaisessa 6–10 asteen lämpötilassa.
  • Jos pullossa on luonnonkorkki, se tulee säilyttää pitkällään.
  • Viinikellarin tulee olla pimeä.
  • Ilmankosteuden tulee olla tasainen, ei liian kuiva tai kostea. 

Jos valitset jonkun erikoisen viinin, kuten Bordeauxin tai Barolon, varmista, että sinulla oikeanlainen paikka niille. Muista kuitenkin ottaa huomioon punaviinin säilyvyyden perusteet, sillä ne ovat perusteet viinin säilytykseen.

Vastaa

Concealed Wines Sweden

Concealed Wines AB (556770-1585).
Bo Bergmans gata 14, 115 50
Stockholm, Sweden
Telephone: +46 8-410 244 34
Email: info@concealedwines.com

Concealed Wines Norway

Concealed Wines NUF (996 166 651).
Ulvenveien 88 c/o Krogsvold Smith,
0581 Oslo, Norway
Telephone: +46 8-410 244 34
Email: info@concealedwines.no

Concealed Wines Finland

Concealed Wines OY (2506194-2).
Närpesvägen 25 c/o Best bokföring ,
64200 Närpes, Finland
Telefon: +46 8-410 244 34
Email: info@concealedwines.fi

Tervetuliaistoivotus!

Sivusto on tarkoitettu vain 18-vuotta täyttäneille.