Just another Concealed Wines Sites site

Viini tacojen kanssa

Viini tacojen kanssa

Perjantai-iltana viikonlopun koittaessa monet pitävät taco-illan. Tacoja on helppoa valmistaa, ja jokainen voi valita täytteensä itse. Ruotsissa tacot ovat todellista perjantairuokaa, samoin lasillinen viiniä on perjantain juoma. Mutta mikä juoma tacojen kanssa kannattaa valita? Vastaus löytyy alta.

Yleisellä tasolla puhuttaessa tacoissa kohtaavat monet eri maut. Maut vaihtelevat juustosta mausteiseen, makeista tomaateista hieman hapokkaaseen jogurttiin tai creme fraicheen. Viinin valinta voi vaikuttaa vaikealta tehtävältä, mutta oikeanlainen viini toimii tacojen kanssa hyvin.

  • Jos tacot ovat tulisia, sopii niiden kanssa erinomaisesti hieman makea Riesling.
  • Jos pidät enemmän punaviinistä, suosittelemme erittäin pehmeää ja marjaisaa Beaujolaista tai pyöreää ja hedelmäistä Collion Merlottia.
  • Jos pidät sipulista, kuohuviini tai jopa samppanja käy hyvin. Saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun yhdistät tacot ja makean kuohuviinin, joka sulattaa sipulin ja makean tomaattisalsan.
  • Viinin ja tacojen yhdistäminen ei siis olekaan niin vaikea kuin aluksi luulit. Jos et ole vielä vakuuttunut tai haluat konkreettisempia neuvoja, jatka lukemista.

Kanatacojen kanssa sopii parhaiten Riesling, Gewürtztraminer tai kuohuviini. Makeus tekee tacojen tulisuudesta miellyttävämmän. Kun yhdistät siihen vielä limen, saat todellisen makuelämyksen.

  • Jauhelihatacojen kanssa sopii parhaiten Riesling, Pinot Blanc tai Pinot Noir. Valkoviinien kanssa sopii parhaiten yhdistettäväksi lime. Lihaisempien tacojen kanssa sopivat pehmeät punaviinit.
  • Jos olet juuston ystävä ja suosit meksikolaista ruokaa, Chianti, makea Zinfandel tai klassinen Riesling sopivat mainiosti. Näillä ruokaviineillä saat tasapainoisen ruokaelämyksen.

Tacot voi yhdistää viineihin kaikilla mahdollisilla tavoilla tacojen sisällöstä riippumatta. Yleisesti voidaan sanoa, että makea tekee tulisesta miellyttävämmän ja hapokas toimii hapokkaiden viinien kanssa. Joten ei muuta kuin nauttimaan meksikolaisesta ruoasta! Salud!

Vastaa

Concealed Wines Sweden

Concealed Wines AB (556770-1585).
Bo Bergmans gata 14, 115 50
Stockholm, Sweden
Telephone: +46 8-410 244 34
Email: info@concealedwines.com

Concealed Wines Norway

Concealed Wines NUF (996 166 651).
Ulvenveien 88 c/o Krogsvold Smith,
0581 Oslo, Norway
Telephone: +46 8-410 244 34
Email: info@concealedwines.no

Concealed Wines Finland

Concealed Wines OY (2506194-2).
Närpesvägen 25 c/o Best bokföring ,
64200 Närpes, Finland
Telefon: +46 8-410 244 34
Email: info@concealedwines.fi

Tervetuliaistoivotus!

Sivusto on tarkoitettu vain 18-vuotta täyttäneille.