Valkoviini ja katkaravut

Katkaravut ovat meren antimista suosituimpia äyriäisiä ja niitä voidaan käyttää monenlaisissa ruokalajeissa. Katkaravut ovat suosittuja niin alkuruoissa kuin pääruoissakin. Valkoviini katkarapujen kanssa on loistava makuyhdistelmä. Alla listaamme, mitä sinun tulee ottaa huomioon valitessasi valkoviiniä nautittavaksi katkarapujen kanssa.

  • Yleensä katkaravut nautitaan raikkaiden tai hapokkaiden valkoviinien kanssa. Myös hieman makeampaa viiniä, joka korostaa katkaravun mietoa makua, suositellaan. Alta löydät vielä yksityiskohtaisempia suosituksia.
  • Klassinen valkoviini katkaravuille on Chablis ja Chenin Blanc.
  • Uuden-Seelannin raikkaat valkoviinit sopivat täydellisesti katkaravuille.
  • Moderni Bordeaux voi myös vangita katkarapujen parhaat maut.
  • Friteerattujen katkarapujen kanssa sopii parhaiten kuohuviini, joka tekee rasvaisesta ruoasta helposti sulavampaa.
  • Tamminen ja voinen Chardonnay sopii rasvaisten grillattujen katkarapujen kanssa.
  • Sanat kuten rapea, raikas, nuorekas ja hapokas kannattaa pitää mielessä viiniä valittaessa. Sitruunainen viini sopii myös erinomaisesti meren antimien kanssa.

Vastaa