Viiniä kanan kanssa

Kana kaikissa muodoissaan on sekä nuorten että vanhempien suosima ruoka-aine. Kanaa voi valmistaa monilla eri tavoilla, ja sitä voidaan yhdistää melkein mihin tahansa. Tämän vuoksi myös kanalle sopivia viinejä on useita. Alla annamme vinkkejä kanaruokien kanssa nautittavan viinin valintaan.

Mikä on tärkeintä valittaessa kanaruoan kanssa nautittavaa viiniä? Aluksi täytyy miettiä, minkä kanssa kanaa tarjoaa ja mitä mausteita käytetään. Yksinkertaistaen voidaan sanoa, että mitä mausteisempaa ruokaa, sitä mausteisemman viinin ruoka tarvitsee.

Vinkkejä viinin valintaan:

  • Viiniä valittaessa tulee ottaa huomioon ruoka kokonaisuudessaan, myös sen lisukkeet ja mausteet.
  • Kana mietojen lisukkeiden kanssa tarvitsee raikkaan ja hedelmäisen viinin.
  • Mausteisempien lisukkeiden kanssa tulee valita pehmeä ja marjaisa punaviini.

Tietyt rypäleet sopivat kanaruokien kanssa paremmin kuin toiset. Mausteinen ja kevyt Viognier sopii parhaiten, kun tarjoat kanaa kermaisessa kastikkeessa. Jos tarjoat kanaa marinoituna ja grillattuna, on vahva ja tulinen punaviini kuten Pinot Noir sopiva. Tämän rypäleen luonne saa kanan parhaat maut esiin.

Tavalliset virheet viinin yhdistämisessä kanaruokiin:

  • Yhdistää mausteiset kanaruoat kevyiden ja raikkaiden viinien kanssa.
  • Liian hallitsevan viinin valinta, eli voimakkaan viinin valitseminen kevyelle ruualle.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että viini/rypäle kannattaa valita kanan mausteiden ja tarjottavien lisukkeiden mukaan. Maukkaat punaviinit mausteisten ruokien kanssa ja raikkaat valkoviinit mietojen ja kevyiden kanaruokien kanssa.

Vastaa