Valkoviinin kalorit – valkoviinin kalorit

Nykyään vallitsee ennennäkemätön terveystrendi, ja televisiosta tulee ruoanlaitto-ohjelmia toinen toisensa jälkeen. On tärkeää löytää tasapaino terveellisen ruokavalion ja nautintojen välillä. Valkoviiniä pidetään usein punaviiniä terveellisempänä valintana ruoan kanssa. Alla kerromme, miksi valkoviini sisältää vähemmän kaloreita kuin punaviini.

Joissakin ruokavalioissa alkoholi nimetään syyksi painonnousuun. Toisissa laihdutuskuureissa, kuten samppanjadieetissä, ylistetään kuplivan ruokahalua vähentävää ominaisuutta. Yleisesti voidaan sanoa, että kohtuus kaikessa. Vai onko valkoviinissä niin vähän kaloreita, ettei tämä sääntö päde siihen?

  • Lasi valkoviiniä (1,5 dl) sisältää 101 kilokaloria eli yhtä paljon kuin 6,3 sokeripalaa.
  • Valkoviini on hieman terveellisempää kuin punaviini, joka sisältää 108 kilokaloria.
  • Valkoviini sisältää yleensä sitä vähemmän kaloreita, mitä kuivempi se on.

Jos päivän kaloritarve on noin 2000 kilokaloria, valkoviinistä tulleen energian osuus on hyvin vähäinen. Tietenkin tähän vaikuttaa myös ruoka, jonka kanssa viini nautitaan. Jotta saat paremman kuvan siitä, miten paljon kaloreita lasi valkoviiniä sisältää, tutustu seuraaviin esimerkkeihin:

  • Pieni banaani sisältää 101 kilokaloria.
  • Uuniperuna raejuustotäytteellä sisältää 101 kilokaloria.
  • 100 g kalakiusausta, jossa on perunaa ja tilliä, sisältää myös 101 kilokaloria.

Ruokaan verrattuna vaikuttaa siltä, että valkoviini sisältää paljon kaloreita. 100 gramman ruoka-annos on kuitenkin todella pieni, ja ruokaa syödään yleensä paljon suurempia annoksia. Valkoviinin juonnista pidättäytyminen ei ole motivoivaa, eikä oikeanlaisen ruoan kanssa ole syytä jättää tällaista nautintoa pois. Nämä ovat niitä elämän pieniä nautintoja!

Vastaa