Asiantuntija neuvoo: valkoviini lohen kanssa, valkoviini lohen kanssa

Lohikannasta keskustellaan jatkuvasti. Yhtenä päivänä lohi on uhanalainen, toisena päivänä lohikanta kasvaa. Joka tapauksessa valkoviini on aina loistava valinta lohen kanssa.

Valkoviini lohen tai muun kalan kanssa on klassinen yhdistelmä. Tänä päivänä on toki muitakin mahdollisuuksia kun etsitään erilaisia maku- ja juomayhdistelmiä. Pinot noir- ja punaista Bordeaux viiniä suositellaan ruokajuomaksi, mutta valkoviini lohen kanssa on varma kortti.

  • Viinin valinta perustuu kalan valmistustapaan. Raaka lohi sopii kuohuviinin sekä shampanjan kanssa, kun taas grillattu lohi ennemmin chardonnayn kanssa.
  • Myös lisukkeet vaikuttavat viinin valintaan. Tillin kanssa sopii arominen sauvignon blanc kun taas savustetun lohen ja kapristen ja punasipulin kanssa sopii italialainen verdicchio.

Kuten monissa muissakin ruoka- ja juomayhdistelmissä, valmistustapa ja lisukkeet vaikuttavat viinin valintaan.

  • Haudutettu lohi maistuu erinomaiselta mineraalisen tai hennon mineraalisen chabliksen kanssa.
  • Chardonnay sopii hyvin lohimoussen kanssa, jopa myös viognier. Jos tarjoat paistettuja lohipullia, sopii shampanja tai kuiva kuohuviini hyvin.

Lohta voi tarjota lukemattomilla tavoilla. Sama koskee myös suositeltavaa viiniä!! Varma kortti lohen kanssa on kuitenkin Chardonnay, joka kameleontin lailla sopii lohen kanssa, oli lohi miten tahansa valmistettu.

Vastaa