Opi avaamaan shampanja – Avaa shampanja

Jotkut valitsevat sapelin avatakseen shampanjan, osa ravistaa pulloa saadakseen korkin lentämään ja ruiskuttavat sitten shampanjaa lähinnä seisoviin. Jos et halua riskeerata saada lasinsiruja juomaan tai hukata suurinta osaa juomasta, löytyy myös muita tapoja avata shampanjapullo.

Käsitykset siitä kuinka shampanjapullo tulee avata, minkälaista lasia tulee käyttää ja tuleeko shampanja-vispilää käyttää, vaihtelevat paljon. Ennen shampanja tarjoiltiin maljamaisesta lasista. Nykyään tarjotaan shampanja kapeista, korkeista laseista, mikä mahdollistaa kuplien säilyvyyden hiukan pidempään.

  • Varmista, että shampanja on kunnolla jäähtynyt jottei se kuohu yli.
  • Pidä pullo paikoillaan ja irrota folio ja metallinauhat korkista.
  • Pidä korkista kiinni pyyheliinalla ja pyöritä pulloa varovasti.
  • Ääntä ei tulisi tulla nimeksikään kun avaat pullon. Tarjoile sen jälkeen shampanja.

Kun pullo on avattu, shampanjakoulu ei suinkaan lopu siihen:

  • Ei mielellään laakeita laseja, ajatuksen takaiset Great Gatsbyyn – kuplat katoavat nopeasti.
  • Lasia kapealla aukolla kannattaa myös välttää, shampanja kuohuu yli. Valitse sen sijaan lasi missä on isompi aukko.
  • Oikeassa shampanjassa on nämä metallinauhat kierretty kuuteen kertaan korkin ympäri.

Se mitä kannattaa siis pitää mielessä shampanjapulloa avatessa, on mahdollisimman vähän liikettä ja käsitellä pulloa varoen. Lasivalinta vaikuttaa siihen kuinka kauan kuplat säilyvät ja shampanjavispilä joutaa lipaston laatikkoon!

Vastaa