Valkoviinin yhdistäminen kalan kanssa ja punaviinin yhdistäminen lihan kanssa ei enää ole pakollista. Tapamme nähdä makuyhdistelmät ovat muuttuneet. Tänä päivänä voimme yhdistää punaviiniä kalan kanssa huoletta. Alla löydät vinkkejä siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon punaviiniä valittaessa.
Tanniininen punaviini kalan kanssa ei ole suositeltavaa, mutta jos kala on paistettu tai grillattu, voi pehmeä ja hedelmäinen viini sopia hyvin. Punaviinin valitseminen kalalle voi tuntua hieman hankalalta, mutta pienellä opastuksella onnistut varmasti.
- Rakkaassa naapurimaassa Norjassa on jo kauan nautittu turskaa Bordeauxin kanssa.
- Kevyestä puolitäyteläiseen, pehmeät ja hedelmäiset punaviinit sopivat hyvin kalan kanssa.
- Kalan kanssa tarjottava punaviini suositellaan jäähdytettäväksi noin tunti ennen tarjoilua.
- Vähärasvaisessa kalassa on vähemmän kalan makua kuin rasvaisessa kalassa, joten se on helpompi yhdistää erilaisiin juomiin.
Punaviini kalan kanssa ei ole niin vaikea yhdistelmä kuin miltä se aluksi saattaa vaikuttaa. Lisukkeet ovat suuressa roolissa, joten annamme muutaman suosituksen niiden suhteen.
- Paistettujen sienien ja pekonin kanssa tarjottuun seitiin sopii pehmeä ja marjainen viini, kuten Beaujolais.
- Mausteinen Pinot Noir sopii paremmin maukkaiden kalaruokien, kuten paistetun tonnikalan, kanssa.
- Jäähdytetty roseeviini sopii hyvin paistetun tai grillatun vähärasvaisen kalan kanssa.
Avoimuus uusia makuyhdistelmiä kohtaan on antanut enemmän vaihtoehtoja myös viinin valintaan. Maalaisjärjellä ajateltuna vahvat ja voimakkaat punaviinit eivät sovi kalan kanssa, mutta pehmeät ja marjaiset viinit ovat erinomaisia tähänkin tarkoitukseen.
Vastaa